Vi får mange spørsmål om hva Nattnytt.com er. Her er noen spørsmål og svar.

 

Hva er nattnytt.com?

Nattnytt.com er en alternativ nyhetsside som samler nyheter fra inn og utland (dette står beskrevet på forsiden). Vi fokuserer på alt fra politikk til helse og av og til konspirasjonsteorier som vi mener er interessant.

 

Er dere “Fake News”?

Nei, Nattnytt er ikke fake news. Vi rapporterer det andre skriver og mener. Vi blir beskyldt for å være “Fake News” av andre medier fordi vi linker til Russia Today. RT er en seriøs nyhetskanal som ikke fortjener denne tittelen.

 

Har dere en politisk tilknytning?

Nei. Vi rapporterer hva politikere skriver på sosiale medier og henter nyheter fra både høyrevennlige og venstrevennlige nettsider.
Vi linker for eksempel til Rights.no på høyresiden, og Dagsavisen på venstresiden. Vi er nøytrale og har ingen formening hva norske og utenlandske politikere måtte mene.

 

Hvorfor er Nattnytt kritiske til NRK?

Alle som eier en TV i Norge betaler lønnen til NRK-ansatte. Det er NRK sin plikt å være objektiv og nøytral. Vi ser i de fleste saker at de ikke følger journalistens oppgave om å være nøytral. Da er det vår og alle andre som betaler TV-lisens sin oppgave å stille NRK kritiske spørsmål.

Det er også til NRKs beste at de får kritiske spørsmål når de ikke gjør jobben sin.

 

Er Nattnytt “islamfiendtlige”?

Nei. Vi har religionsfrihet i Norge. På samme måte som vi har ytringsfrihet.

 

Men Nattnytt har mange saker som omhandler muslimer i Norge og Islam?

Det gjør også andre nyhetskanaler. Det betyr ikke at de er islamfiendtlige. Som beskrevet over henter vi saker fra andre nettsteder og linker til kilder der man har sitater. Dette har vi gjort med Rights.no på høyresiden og Dagsavisen på venstresiden.

 

Er Nattnytt konspirasjonsteorister?

Vi ønsker å sette fokus på viktige spørsmål og tema som ikke får spalteplass i den etablerte pressen. Det betyr ikke at vi tror på alt vi rapporterer. Men det er viktig at også de som har et annet verdensbilde enn “massen” får ytre seg. Det er opp til hver enkelt om de vil tro på det som blir rapportert.

 

Blir Nattnytt finansiert av Russere?

Dumt spørsmål. Dessverre blir dette stilt altfor ofte. Frivillige jobber med nettsiden. Frivillige jobber med nyheter. Vi vet hvorfor spørsmålet blir stilt og vi vet hva som er hensikten. De får holde på så lenge de kan….

DEL