nyttnorge.com

Nyhetsspeilet: Tjener journalistene ytringsfriheten eller aksjonærene?

Propagandaminister Joseph Goebbels formulerte et viktig retorisk prinsipp: «For at propaganda skal være effektiv og ha en mulighet til å nå frem, så må den henvende seg til de minst intelligente, de minst informerte.

Gjør den det så får man også med seg alle andre.»

Fra boken Praktisk retorikk av Gøran Hægg:

 

Journalister er i dag en trussel

Jeg undrer meg, og jeg vet at jeg ikke er alene om det, for hvem er det journalistene tjener? Er det ytringsfriheten og demokratiet, eller er det aksjonærene i de bedriftene de jobber i sine interesser de formidler?

En journalist, eller som jeg mener er mer rettferdig å kalle dem, videreformidlere av ferdiglagde konklusjoner, er avhengig av inntekten i den jobben han/hun har, og hvis journalisten ikke gjør som eieren(e), eller redaktøren gir beskjed om, så vil journalistens jobb henge i en tynn tråd.

Redaktøren er selvfølgelig ansatt av eierne som representant for dem og har derfor svært liten reell makt, selv om det kan se slik utad, og selv om redaktøren lever i den villfarelsen at han/hun faktisk har reell makt.

 

Ekte og oppriktig journalisme

I dag så er det frittsående individer og nettsider/blogger som står utenfor det etablerte mainstream media som leverer ekte og oppriktig journalisme. Her finner man mennesker som tør å stille de spørmålene som det er påkrevd at man stiller for å opprettholde ytringsfriheten og demokratiet, mennesker som tør å kalle en spade for en spade, og som ikke har en trussel hengende over hodet på dem og som forteller dem at hvis de ikke holder seg innenfor den politiske korrekthet, så er de ute av det «gode» selskap og uten jobb.

Disse frittstående individene hever som regel heller ingen lønn, men jobber på eget initiativ, og har et engasjement som betalte journalister i dagens samfunn ser helt ut til å mangle. Ja det kan faktisk se ut som videreformidlerne av ferdiglagde konklusjoner får betalt for ikke å stille viktige og prekære spørsmål.

Et spørsmål som ofte tas opp er hva skal vi gjøre når oljen tar slutt. Av alle de difuse svarene som media og de såkalte eksperter gir oss så hører man aldri at industriell hamp er løsningen, noe som jo forteller en hel del om nivået til de såkalte ekspertene og hvor inkompetent media ofte er til å finne habile individer som vet hva de snakker om og som virkelig har noe vettugt og matnyttig å si.

 

Politikernes løgner er helt greit

Synes du det er vanskelig å forstå eller fatte at våre ordensmyndigheter kan gå i mot sin egen befolkning, så anbefaler jeg disse to videoene her på det sterkeste «Amazing speech by war veteran» og «Cult of order followers«.

Og når politikerne juger og blir tatt på fersken gang etter gang med å sløse med skattebetalernes kroner, og i ljuge, hvorfor forlanger ikke media da på velgernes vegne at det skal få konsekvenser for politikerne akkurat som det får for andre kriminelle?

For media er faktisk i den situasjonen at den kan få bukt med det kriminaliteten innenfor makta som har skreddersydd regler til seg selv slik at de går fri for sine forbrytelser.

 

Den fjerde statsmakt

Media blir kalt den fjerde statsmakt, men det er jo en latterlig benevning når vi alle vet at den i de fleste tilfeller er et verktøy for våre løgnaktige styresmakter.

Det er jo bare å se på nedskytingen av det russiske flyet Tyrkia sto for. Alle vet nå at sønnen til den tyrkiske presidenten handler olje med terrororganisasjonen IS, og at den tyrkiske presidenten er gjennomkorrupt, men allikevel så ser vi ihvertfall ikke her hjemme at noen av mainstream medias lakeier forlanger at Tyrkia blir sparket ut av NATO, og det stilles heller ikke spørsmål ved hvorfor ikke NATO selv gir Tyrkia avskjed på grått papir.

Eller hvis den nåværende tyrkiske presidenten må gå av, hvem vil da overta etter han, og vil hans etterfølger være ukorrupt? For hvis det er slik at en korrupt leder blir erstattet av en ny som også er korrupt så er man jo like langt.

Les mer.

DEL
  • NorseDweller

    Penger råder. Substans ofres, ofte med politisk korrekthet som alliert.