nyttnorge.com

Vi lever nå i et teknologisk univers der vi alltid kommuniserer via teknologi. Det gjør verden umenneskelig og skadelig.

De gode samtalene er fjernet og byttet ut med tilkobling til nettet. Vi er forledet til å tro at teknologi alltid lar oss høres, at vi kan flytte vår oppmerksomhet hvor som helst vi ønsker det ved hjelp av teknologi og at vi med hjelp av teknologi aldri trenger å være alene.

Teknologi har en stor og problematisk konsekvens

Hjemme, på jobb, i politikken, i kjærlighet og overalt ellers bruker vi teknologi til å komme rundt og unngå personlige samtaler.

Vi er alltid fristet av mulighetene til å bruke en effektiv tekst-melding eller en rask e-post. Der trenger vi ikke å se mennesket, lytte til dem, vite noe om dem, bry oss eller avsløre oss selv.

Unngår vanskelige samtaler

Ved middagsbordet konkurrerer alle med hverandres telefoner om oppmerksomhet. Vi lærer strategier for å holde samtaler i gang når bare noen få av oss ser opp fra sine telefoner.

På jobb trekke vi oss tilbake til skjermene våre selv om det er samtalene ved kaffemaskinen, vannkjøleren og de gode personlige møtene som er sentrale.

Samtalene her øker produktiviteten og gir oss impulser for å fortsette å arbeide. Når vi er online vil vi bare ha meningsytringer som er enige med oss, og vi skyr å dele vanskelige emner og saklighet. Dermed fjerner vi oss fra de virkelige konflikter og de gode løsninger av felles anliggender.

Les mer.

DEL